3 á 5 dagen op basis van de standaard van AFAS

Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden AFAS

Flexibel omgaan met de arbeidsvoorwaarden in jouw organisatie? De laatste tijd is dit een grote wens van zowel werkgever als werknemer. De medewerker kiest welke arbeidsvoorwaarde hij of zij in wil zetten, hoe deze gefinancierd wordt en heeft vooraf volledig inzicht. Na goedkeuring van de leidinggevende wordt de nieuwe arbeidsvoorwaarde automatisch verwerkt in de salarisadministratie, zodat er geen administratieve fouten op kunnen treden!

Ik wil meer informatie

Hoe wordt het proces ingericht binnen AFAS?

Bron(nen) en doelen instellen

Per werkgever zijn doelen (bijvoorbeeld extra verlof, fietsplan of een fitnessabonnement) in te richten. Per doel kunnen één of meerdere bronnen (bijvoorbeeld salaris, vakantietoeslag of eindejaarsuitkering) gekoppeld worden.

Vooraf inzage voor de werknemer

De medewerker kiest uit vooraf bepaalde bronnen en bijbehorende doelen. Bij het aanvragen kan een medewerker per bron zien wat het saldo is dat kan worden gebruikt voor een doel. In één aanvraag kan de medewerker meerdere bronnen kiezen.

Volledig workflow gestuurd

Het aanvraag- en goedkeuringsproces is in één workflow geborgd. Medewerker en leidinggevende hebben inzage in de status en kunnen het proces volgen.

Automatisch in de salarisadministratie

Het keuzesysteem arbeidsvoorwaarde kan binnen AFAS gekoppeld worden aan de loonadministratie, zodat er geen administratieve fouten op kunnen treden. Wel zo makkelijk!

Het proces in kaart brengen binnen AFAS InSite

Inrichten van beschikbare doelen

Inrichten van beschikbare bron(nen)

Profiteren van flexibele arbeidsvoorwaarde

Belangrijkste aandachtpunten

Een medewerker kan via InSite zelf de verschillende arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen en via een proforma gelijk het gevolg zien van de wijziging. Zodra de manager het verzoek heeft goedgekeurd is het direct een mutatie in de salarisverwerking.

Belasting voordeel voor de medewerker als een medewerker een deel van het salaris of een toeslag inzet voor de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of een sportabonnement.

Wat levert het op?

  • Flexibel keuzesysteem arbeidsvoorwaarde binnen AFAS
  • Medewerkers hebben vooraf inzicht in het budget dat ingezet kan worden
  • Een transparant, controleerbaar en gewaarborgd proces
  • Besparing van tijd, geld en papier
  • Fiscaal voordeel voor de medewerker
Vraag naar de mogelijkhedenVraag naar de mogelijkheden

Keuzesysteem arbeidsvoorwaarde inzetten binnen jouw AFAS-omgeving?

Neem contact op Neem contact op