4 tot 8 dagen op basis van de standaard van AFAS

Werving & selectie

Met Werving & Selectie binnen AFAS kun je in 4 dagen een basis neerzetten waarmee je vanuit InSite de gehele stroom van sollicitatie t/m indienst melding kan organiseren. Wil je ook een integratie met een werken-bij pagina in je eigen Look en Feel? Dat kan natuurlijk ook! Wij helpen je met de opzet van de lay-out.

Ik wil meer informatie

Aandachtspunten

Aanvraag vacature via InSite

Vanuit AFAS InSite kan een vacature aanvraag gedaan worden. Inclusief vacature tekst en specifieke randvoorwaarden.

Publicatie van de vacature

Nadat de workflow is goed gekeurd kan de vacature gepubliceerd worden op een werken-bij pagina. Een hot-item is Employer Branding - hoe kom je als organisatie over op potentiële nieuwe werknemers.

Monitoren recruitment proces

Door middel van de registratie is het mogelijk om alle handelingen m.b.t. de vacature te monitoren via het meegeleverde dashboard. Zo is het gehele Werving & Selectie proces inzichtelijk.

Het proces in kaart brengen binnen AFAS InSite

Aanvraag vacature via InSite

Publicatie van de vacature

Monitoren recruitment proces

Actiepunten

De juiste processen in kaart brengen is van groot belang. Handig is om te werken vanuit 3 processen; de vacature, de sollicitatie & het uitnodigen (of afwijzing) proces

Het proces van de vacature aanvraag loopt via Insite. Na de publicatie op de werken-bij pagina komen er reacties (sollicitaties). Vervolgens wil je sollicitanten bijvoorbeeld uitnodigen of afwijzen.

Maak bijvoorbeeld managers verantwoordelijk voor de vacature en laat weten wat er van ze verwacht wordt. Door middel van de aanwezige dashboards geef je managers ook inzicht in het gehele proces.

Daarnaast ontlast je met Sollicitant Self Service jouw HR-medewerkers. Zorg voor een overzichtelijke pagina waar de sollicitant kennis kan maken met de organisatie en de medewerkers.

Hoe wil je met de sollicitant communiceren? Zorg voor een overzichtelijk aanmeldingsformulier en blijf vervolgens met de sollicitant via het portal in contact. Voor bijvoorbeeld het opvragen van additionele informatie of een VOG.

Nadat de organisatie en de sollicitant het eens zijn geworden over de arbeidsvoorwaarden zal de sollicitant zijn of haar eigen (aanvullende) gegevens via deze functionaliteit invullen via het sollicitatieportaal, waardoor de organisatie geen tot weinig (foutgevoelige) informatie hoeft over te typen om de sollicitant in dienst te melden. (NAW gegevens, Bankgegevens, Identiteitskaart etc.)

Wat levert het op?

  • AVG proof
  • Het gehele proces is volledig geïntegreerd; transparant en geborgd!
  • Goede Employer Branding
  • Communicatie portal met sollicitanten
  • Inzicht in het gehele proces d.m.v. dashboards
Neem contact opVraag naar de mogelijkheden

Werving & Selectie binnen AFAS inrichten bij jouw organisatie?

Neem contact op Neem contact op