HR automatiseren met AFAS HRM software

HR-processen kunnen veel tijd in beslag nemen voor jouw organisatie. Wat kan Simplex betekenen in het automatiseren van deze processen? Verlof of verzuim aanvragen, in-,door- en uitstroom of salarisverwerking. Met de HRM software van AFAS automatiseer je het volledige HR-proces en krijg je meer grip op jouw organisatie.

Werving & Selectie

Het volledige proces vanaf het aanmaken en publiceren van een vacature tot het in dienst nemen van een nieuwe medewerker kan volledig worden vastgelegd in AFAS. Door de koppeling tussen InSite (intranet) en OutSite (werken bij) ben je in staat dit administratieve proces zelf te sturen.

Instroom

De startdatum van de medewerker is bekend. Hoe zorg je ervoor dat alles klaarstaat voor de eerste werkdag? Denk hierbij aan bedrijfseigendommen, rechten in bepaalde systemen, toegang tot accounts en natuurlijk een bos bloemen. Dit proces is volledig in te richten met signalen en workflows zodat de medewerker een vliegende start krijgt.

Doorstroom

Als organisatie ben je gebaat bij de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Om dit te borgen leg je dit vast binnen de gesprekkencyclus in AFAS. Zowel de manager als de medewerker kan zelf eenvoudig gespreksverslagen vastleggen en inzien. Ontdek de ‘high potentials’ en zorg dat deze zichzelf kunnen door ontwikkelen binnen jouw organisatie.

Employee Self Service

Met Employee Self Service zet je jouw eigen medewerkers achter de knoppen. Zo kunnen medewerkers zelf verlof aanvragen, uren boeken, loonstroken inzien of NAW-gegevens wijzigen. Door deze processen te automatiseren geef je jouw medewerkers meer tijd om zich te focussen op de kern van hun werk.

Manager Self Service

Door gebruik te maken van Manager Self Service faciliteer je jouw managers in het uitvoeren van HR-processen. Naast volledige dossier inzage kunnen managers in één oogopslag zien welke HR-zaken er spelen op de afdeling. Denk hierbij aan in- en uitstroom, declaraties, verlof en verzuim. Door deze processen te automatiseren geef je managers meer tijd om te focussen op de kern van HR: de medewerkers.

Uitstroom

Als de overeenkomst met jouw medewerker is beëindigd, wil je dat alle processen die hiermee gemoeid gaan zo soepel mogelijk verlopen. Alles omtrent de uitstroom van de medewerker kan in AFAS worden geautomatiseerd middels signalen en workflows. Op deze manier garandeer je dat alle bedrijfseigendommen zijn ingeleverd en alle rechten worden ontnomen.

HRM processen automatiseren binnen jouw organisatie?

Neem contact op Neem contact op