👋 Kan ik je ergens mee helpen?
Johan van den Berg Accountmanager Plan direct een kennismaking! Plan direct een kennismaking!

Ontdek de kracht van jouw AFAS data

Zet de volgende stap in datagedreven besluitvorming. Simplex Analytics combineert de rapportages van Microsoft Power BI, het krachtige dataplatform van Snowflake, en jouw gegevens uit AFAS zodat jij en je team altijd op de hoogte zijn van de laatste inzichten.

Datagedreven besluitvorming met Simplex Analytics

In de snel veranderende wereld van vandaag is het cruciaal voor bedrijven om datagedreven beslissingen te nemen. Hiervoor is Business Intelligence (BI) een essentieel instrument voor succes. Simplex Analytics biedt je inzicht in trends, kansen en knelpunten. Daardoor kun je beslissingen nemen op basis van feiten en cijfers in plaats van aannames. Door de datavisualisaties van Microsoft Power BI te combineren met jouw AFAS data zorgen wij dat je snel belangrijke informatie kunt identificeren en communiceren. Inzichten op basis van jouw AFAS gegevens, gepresenteerd op een manier die bij jou past!

Integratie op InSite, zonder Power BI licentie

Simplex Analytics integreert naadloos binnen jouw InSite omgeving. Dit betekent dat je direct geautoriseerd toegang hebt tot al je rapportages met jouw AFAS login. Een eigen Power BI licentie is niet nodig: je AFAS gebruiker is voldoende! Daarnaast opent dit de deur voor uitgebreide autorisatie mogelijkheden op basis van jouw AFAS inrichting. Wil je bijvoorbeeld dat leidinggevenden alleen toegang hebben tot gegevens van hun eigen afdeling, terwijl HR toegang heeft tot alle gegevens? Met Simplex Analytics realiseer je dit allemaal binnen dezelfde rapportage.

Bekijk de live demoBekijk de live demo
Functioneel beheer

Ontdek ons dataplatform

Ons dataplatform is ontworpen om jouw bedrijf te voorzien van ongekende snelheid en stabiliteit. Dit maakt het de ideale oplossing voor het uitvoeren van analyses en het genereren van rapportages, zelfs wanneer je werkt met enorme hoeveelheden data. Gebaseerd op Snowflake, wereldwijd erkend als dé pionier in de "data cloud", hebben we kosten noch moeite gespaard om te zorgen dat ons dataplatform aan de hoogste normen voldoet.

We zijn flexibel en denken met je mee

Wat ons onderscheidt, is onze flexibiliteit. Of je nu zelf aan de slag wilt met Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML), je bestaande datawarehouse wilt koppelen aan je AFAS gegevens, specifieke vereisten hebt met betrekking tot Identity and Access Management (IAM) of geïsoleerde rekenkracht, bij Simplex Analytics maken we het mogelijk. Dit alles realiseren wij via een volledig op maat gemaakte Snowflake omgeving die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

De Analytics pakketten

Bij al onze pakketten zorgen we voor de configuratie van ons dataplatform, zodat jouw data snel en stabiel kan worden ingeladen. Hierbij hoort een stukje AFAS inrichting om de koppeling tot stand te brengen. Vervolgens laden wij onze aanpasbare GetConnectoren in, welke naar wens uitgebreid kunnen worden.

€250 per maand

Analytics Simpel

Wil je je AFAS data gestructureerd en snel in Power BI hebben? Wij koppelen jouw AFAS omgeving aan ons dataplatform, zodat wij, of jullie, aan de slag kunnen met de ontwikkeling van rapportages!

 • Simplex Analytics datamodel
 • Template GetConnectoren
 • Delen en samenwerken aan rapportages
 • Gebruik van de Power BI app
 • Eigen datawarehouse
 • 10 analytics uren per maand
 • Volledige integratie in InSite
€450 per maand (incl. Power BI licentie)

Analytics Samen.

Wil je nog een stap verder gaan met Power BI integreren binnen jouw AFAS InSite? Rapportages worden naadloos geïntegreerd, zonder dat er een Power BI licentie nodig is om ze te bekijken. Daardoor is het extra voordelig vanaf 20 gebruikers!

 • Alles van het Simpel pakket
 • Naadloze integratie op InSite
 • Geen Power BI licentie nodig om rapportages te bekijken
 • Autorisatie op basis van AFAS
 • Extra voordelig vanaf 20 gebruikers!
Prijs op aanvraag

Analytics Sterker

Wil je volledige toegang tot een eigen ingerichte Snowflake omgeving, die automatisch wordt gevuld met gegevens uit AFAS? Of je nu zelf aan de slag wilt gaan met AI / Machine Learning, specifieke eisen hebt op het gebied van Identity and Access Management (IAM) of geïsoleerde rekenkracht nodig hebt, dit pakket maakt het allemaal mogelijk!

 • Alles van het Samen pakket
 • Eigen data cloud omgeving
 • Geïsoleerde, schaalbare rekenkracht
 • Aansluitbaar op bestaande datawarehouses

Veelgestelde vragen

 • Heb ik zelf een Power BI licentie nodig?

  Als je gebruik maakt van het ‘Samen’ pakket, dan heb je geen Power BI licentie nodig om de rapportages in te zien op In- of OutSite. Om Power BI rapportages te ontwikkelen en onderhouden, heb je wel zelf een Power BI licentie nodig.

 • Wat zijn de mogelijkheden voor maatwerk?

  In alle pakketten is maatwerk mogelijk. Afhankelijk van de vraag kunnen wij altijd meehelpen met het (door)ontwikkelen van de rapportages. Dit komt ook altijd met een stukje uitleg van hoe de gemaakte rapportage in elkaar steekt.

 • Wat is een analytics uur?

  Een analytics uur omschrijft de hoeveelheid tijd dat het dataplatform bezig is met jouw data, berekent in uren per maand. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het ophalen van data uit AFAS, maar ook het verversen van je Power BI rapportage. De hoeveelheid data en hoe vaak je het ververst is dus van invloed op je gebruik. Gemiddeld genomen geld het volgende: Als je gegevens één keer per dag ververst, dan zullen de standaard 10 analytics uren per maand voor 90% van de bedrijven toereikend zijn. Denk je hier bovenuit te komen? Neem dan even contact op.

 • Waarom heb ik een datawarehouse nodig?

  AFAS is in de eerste plaats bedoeld voor specifieke taken en is minder geschikt voor uitgebreide gegevensanalyses of het realtime bijwerken van gegevens in rapporten. Daarnaast kunnen netwerkproblemen zich voordoen, welke niet juist afgevangen kunnen worden in Power BI. Om snelheid en stabiliteit te garanderen, en tegelijkertijd jouw AFAS omgeving te ontlasten, zetten we tussen AFAS en de BI-software een datawarehouse. Dit datawarehouse draait op een krachtig platform, wat bedoeld is om analyses en rapportages op te draaien. Dit zorgt ervoor dat alles snel en stabiel blijft werken, zelf bij grote hoeveelheden data!

 • Waarvoor zijn de maandelijkse kosten?

  Wij verzorgen het verversen van de data en het hosten van het dataplatform. Dit zorgt ervoor dat data altijd up-to-date is, snel ingeladen wordt en stabiel is. In het geval van het ‘Samen’ pakket, verzorgen wij ook de hosting van de integratiepagina’s en de Power BI omgeving.

 • Kan de rapportage gefilterd worden op basis van de AFAS gebruiker?

  In het ‘Samen’ pakket kunnen rapportages gefilterd worden op basis van de ingelogde AFAS gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de rapportage leidinggevenden enkel gegevens van hun eigen afdeling in te laten inzien. In het ‘Simpel’ pakket is het afhankelijk van de ingelogde Power BI gebruiker wat ingezien kan worden.

 • Is het mogelijk om een andere BI-tool aan te sluiten?

  Ja, dit is mogelijk bij het ‘Sterker’ pakket. Onze kennis ligt echter voornamelijk bij Power BI, dus ondersteuning hierbij is beperkt.

 • Is het mogelijk om een ander systeem dan AFAS aan te sluiten?

  In het ‘Simpel’ en ‘Samen’ pakket is het momenteel enkel mogelijk om AFAS aan te sluiten. Is er zelf kennis in huis om data in te laden van een ander systeem dan AFAS, maar wil je nog steeds ons dataplatform gebruiken voor het AFAS gedeelte, dan biedt het ‘Sterker’ pakket hiervoor de mogelijkheden.

 • Ook meer inzicht in jouw data?

  Neem contact op Neem contact op
  © 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring