👋 Liever direct een projectmanager spreken?
Johan van den Berg Accountmanager Plan direct een kennismaking! Plan direct een kennismaking!

Implementeren als een geoliede machine

Hoe zorg je ervoor dat alle disciplines binnen het projectteam samen werken om als een geoliede machine? Projectmanagement biedt de oplossing om jouw implementatie tot een succes te brengen!

Hoe pakken wij een project aan?

Duidelijke structuur met heldere processen!
Hou de lijnen en processen binnen het projectteam zo simpel mogelijk. Door de lijnen kort te houden en een duidelijke structuur op te zetten wordt er rust en overzicht gecreëerd binnen het projectteam. Hierdoor kent elk lid van het projectteam zijn of haar verantwoordelijkheden en taken.

Een implementatie doe je samen!
Niet alleen met je projectteam, maar ook met stakeholders en eindgebruikers. Daarom zetten wij in op het creëren en versterken van het ‘samen’-gevoel binnen het projectteam, door naar elkaar te luisteren en steunen tijdens het implementatie. Door tijdens de implementatie mijlpalen te stellen en deze te vieren zorgen wij er voor dat de teamspirit hoog blijft!

Samen, simpel sterker!
Een duidelijke projectaanpak met een goede samenwerking maakt een projectteam ijzersterk. De processen zijn duidelijk en de teamleden kennen hun rol. Door duidelijke en transparante communicatie zullen beslissingen sneller worden gemaakt.

Sparringspartner tijdens de implementatie


Ken je die situatie; De consultant is langs geweest. Je hebt verschillende taken gekregen die je moet gaan doorvoeren in de software maar hoe moet het ook alweer? Wat heeft de consultant precies gezegd? De interne projectleider is niet alleen verantwoordelijk voor het aansturen en beheren van het project projectteam. Door kennis en kunde toe te voegen aan het projectteam zorgen wij ervoor dat het proces van inrichting tot testen zonder de consultant door kan gaan. Hierdoor kan het projectteam zich uitstekend voorbereiden op de volgende afspraak met de consultant.

Neem contact opNeem contact op

De implementatie is afgerond, wat nu?


Wij gaan door waar de implementatie stopt! Alle processen zijn ingericht en staan klaar om live te gaan. Hoe pak je de livegang aan? Wie is waar verantwoordelijk voor en waar kan de organisatie terecht voor vragen? Tijdens en na het project zetten wij in op het vastleggen en bundelen van informatie. Op deze manier maken wij het mogelijk dat de kennis en informatie niet alleen bij het projectteam geborgd is. Daarnaast zijn wij zichtbaar binnen de organisatie na de livegang. Zo ondersteunen wij de key-users van de organisatie door de eerste fase na livegang heen.

Geef een extra boost aan jouw implementatie

Heb jij een implementatie gepland staan, of wil jij een extra boost geven aan jouw implementatie? Twijfel niet en kom snel in contact met Sander Doest of Johan van den Berg om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact opNeem contact op

Op zoek naar een projectleider voor jouw AFAS project?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring