Als je Payroll Specialist wilt worden, lukt dat ook!

Lees verder
’Of ik al enige achtergrond in de IT of payroll dienstverlening had? Nee, absoluut niet. Ik heb een opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener gedaan en had AFAS nog nooit gezien. Natuurlijk kende ik AFAS wel van het stadion en het theater, maar verder dan dat ging mijn kennis niet.’

Als begeleider in de zorg was Jesse op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij ging aan de slag bij Simplex en al snel werd duidelijk dat het vak van salarisadministrateur hem op het lijf geschreven was. Een groot verschil zou je denken? Jesse neemt je mee in het traject dat hij heeft doorlopen.

‘10 jaar lang heb ik in de zorg gewerkt. Ik heb verschillende zorg verlenende functies gehad en dat heeft me altijd heel veel voldoening gebracht. Zeker omdat ik iets voor mensen wilde doen en het liefst ook iets wilde toevoegen aan de maatschappij. Maar op gegeven moment wil je ook eens verder kijken en ik was steeds meer toe aan een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging.

Zo gezegd, zo gedaan was hierin niet helemaal van toepassing. Ik had natuurlijk een vrij specifieke opleiding gedaan en me altijd gericht op banen in de zorg. Er is zoveel meer dan ze zorg, maar wat zou dan bij mij passen? Een logische eerste stap leek mij om eens te kijken naar welke vakgebieden je relatief makkelijk omgeschoold kunt worden. Uiteraard komt het onderwijs dan naar voren, maar ook de IT sprong eruit. Hardop peinzend had ik het er eens over met Twan; mijn zwager en Simplexer van het eerste uur.

Twan wist me al aardig enthousiast te krijgen en zodoende ben ik eens langs gegaan bij Simplex om een laagdrempelig kennismakingsgesprek te hebben en een algemene indruk van Simplex op te doen. Ik werd enthousiast ontvangen, er hing een heel goede (werk)sfeer en er was direct een leuke klik van beide kanten. Na deze positieve eerste kennismaking zijn we in gesprek gegaan over welke dienstverlening Simplex aanbiedt en wat er bij mij zou passen. We hebben het gehad over de wat bredere kant van AFAS in de vorm van functioneel beheer en over de specifiekere dienstverlening van onder andere de salarisadministratie. Voor mij was vrij snel duidelijk wat bij mij zou passen, omdat ik het erg leuk vind om me helemaal toe te kunnen spitsen op een bepaalde discipline. Payroll dus!

Uiteindelijk heeft er nog een kort gesprek plaatsgevonden, waarna ik de knoop voor mezelf heb doorgehakt; ik wilde als salarisadministrateur aan de slag bij Simplex. Ik dacht dat ik toen de grootste drempel wel had genomen, maar voor mij was én de software van AFAS én het vak als salarisadministrateur compleet nieuw. Ik begon in januari in een ontzettend drukke periode met jaarovergangen die gedraaid moesten worden en ik kon gelijk lekker veel vlieguren maken. Natuurlijk heb ik cursussen gedaan, maar het meeste heb ik geleerd van het eindeloos meekijken bij collega’s en hoe zij hun klanten verder hielpen in deze drukke periode. Vervolgens ben ik de PDL-opleiding gaan doen om de basiskennis van de Payroll branche op te doen.

Na een aantal maanden voelde ik me comfortabel genoeg om al wat verloningen te gaan doen voor klanten, waardoor ik mijn kennis uit de PDL-opleiding ook direct in de praktijk kon brengen. Dat is soms echt wel even spannend geweest hoor, maar samen met collega’s en een beetje zelfvertrouwen is het altijd goed gekomen. Dat samenwerken is iets wat ik als heel fijn heb ervaren; als je met een vraag zit, is er altijd wel iemand die je met veel plezier helpt. Het leuke is dat ik nu ook weer een handje kan helpen bij de nieuwe salarisadministrateurs. Iedereen heeft zijn of haar eigen klanten, maar uiteindelijk heb je het hele team achter je staan wanneer dat nodig is.

Als ik terugdenk aan dat ik qua kennis écht op 0 begon dan is het zo mooi om te merken hoe snel je je eigen kennis kunt uitbreiden. Al met al heb ik dus nog geen moment spijt gehad dat ik voor deze stap heb gekozen. Het werken in teamverband (bij Simplex bevalt me erg goed. En ook hier is het -net zoals in de zorg- nooit saai. Twijfel jij om je om te laten scholen? Dan wil ik je echt aanraden de IT en met name Simplex in overweging te nemen, je krijgt er geen spijt van!’’

Even van gedachten wisselen? Neem vooral contact op via jesse@simplex.nl

Wil jij komen werken bij de leukste AFAS partner van Nederland?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring