👋 Kan ik je ergens mee helpen?
Johan van den Berg Accountmanager Plan direct een kennismaking! Plan direct een kennismaking!

De Jong Verpakking B.V. naar AFAS

Lees verder
 • Branche:
 • Verpakkingen en containers
 • Aantal medewerkers:
 • 600
 • Gebruikt AFAS sinds:
 • 2021
 • Software gebruik:
 • Payroll, werving & selectie en Onboarding
 • Gevestigd in:
 • De Lier
 • Geïnterviewde:
 • Rinske & Sabrina

Zou je een korte introductie willen geven over jezelf en je werkzaamheden?

Rinske van den Berg; Ik ben binnen De Jong Verpakking B.V. werkzaam als HR Manager. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van het HR-beleid binnen ons bedrijf. Sabrina van der Hoeven; Ik ben werkzaam als Group CHRO bij De Jong Packaging Group. In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor alle HR activiteiten binnen de groep. De Jong Verpakking B.V. bestaat uit diverse bedrijven in Nederland, Duitsland, Engeland en België.

Zou je een korte introductie willen geven over het bedrijf en haar werkzaamheden?

De Jong Verpakking B.V. is een familiebedrijf met ongeveer 600 medewerkers werkzaam in Nederland. De Jong is de enige onafhankelijke Nederlandse producent van golfkarton en actief binnen de sectoren AGF, Industrie, Sierteelt en Ei & Export. Jaarlijks worden meer dan 600 miljoen kartonnen verpakkingen geproduceerd. De golfkartonnen verpakkingen worden plano of opgezet (gevouwen) geleverd aan wederverkopers (w.o. handelaren, kwekers en telers) en eindklanten (zoals supermarkten) in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daarnaast biedt De Jong opslagruimte voor producten en levering van opzetmachines inclusief het onderhoud daarvan.

Sinds wanneer gebruiken jullie de software van AFAS?

De Jong Verpakking B.V. is met haar dochterondernemingen per 1 januari 2021 gebruik gaan maken van AFAS.

Waarom hebben jullie voor Simplex gekozen?

Wij hebben voor Simplex gekozen, na verwijzing van AFAS. Vervolgens hebben wij een referentie ingewonnen, welke positief was. Vervolgens waren de gesprekken vanaf de eerste dag positief en hadden wij direct een goed gevoel bij de samenwerking. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval!

"Je kunt hier duidelijk zien dat je te maken hebt met consultants die veel ervaring hebben met AFAS"

Wat heeft Simplex ingericht binnen jullie organisatie?

Simplex heeft de inrichting van AFAS op zich genomen voor 9 BV’s in Nederland.  Verder is Simplex verantwoordelijk voor de salarisverwerking binnen de groep. Naast de standaard modules ten behoeve van de Payroll, verzorgt Simplex ook de implementatie van de W&S, Onboarding en Beoordelingsmodule. Deze modules zijn custom-made ontworpen voor De Jong Verpakking B.V.

Hoe hebben jullie de samenwerking met Simplex ervaren?

Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. Het was een bewuste keuze van ons om Simplex de inrichting te laten verzorgen. De inrichting is de basis voor de salarisverwerking. Onze filosofie hierin was dat als de inrichting door Simplex niet goed zou verlopen, ze zelf de problemen zouden ondervinden in de salarisverwerking. Met 9 BV’s, verschillende arbeidsvoorwaarden en ploegendiensten was de klus vrij complex. Met de livegang per 1 januari 2021 zijn alle stroken correct verwerkt, dit is een hele prestatie! Naast de standaard inrichting hebben wij ook zaken op maat laten maken zoals diverse overzichten, maar ook workflows etc. Hierin heeft Simplex uitstekend ondersteund, je kunt hier duidelijk zien dat je te maken hebt met consultants die veel ervaring hebben met AFAS en echt met je meedenken. Zaken die ons zijn opgevallen zijn; prettige samenwerking, veel kennis en ervaring met het systeem, flexibel, denken mee met de organisatie.

Wat waren de grootste uitdagingen binnen het traject?

De grootste uitdaging zat hem in de verschillende arbeidsvoorwaarden van de BV’s. Gedurende het proces hebben we veel regelingen onder de loep genomen en gekeken waar we konden uniformeren. Verder werken wij met ploegendiensten, dit is vrij complex als het gaat om roosters versus verlof.

Wat zijn de resultaten van de implementatie en-of optimalisatie?

Wij zijn zeer tevreden over de uitkomst. Sterker nog, wij hebben besloten verder te gaan automatiseren/ professionaliseren door middel van de aanschaf van de modules W&S, Onboarding en Beoordelen. Wij zullen deze modules op maat laten inrichten door Simplex.

Gerelateerde artikelen

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring