Alwin vertelt: Mijn eerste twee maanden bij Simplex

Lees verder

Vertel eens wat over jezelf.

Eerst maar eens terug naar het begin. Mijn naam is Alwin Diender. Partner, vader en inwoner van het mooie Arnhem. Met gepaste trots kan ik wel zeggen dat ik een rot in het vak ben voor wat betreft AFAS software.Wat heb jij hiervoor allemaal gedaan in de AFAS-wereld?

Mijn avontuur met AFAS is begonnen in 2005 bij AFAS Software in Leusden zelf. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar een partner van AFAS. Hier heb ik 1,5 jaar ervaring op mogen doen in het consultancy vak en dan met name gericht op optimalisatietrajecten. Door een kennis kwam ik vervolgens terecht bij AcconAVM (toen 1000 medewerkers, verspreid over 40 kantoren) in de rol van Senior applicatiebeheerder. AcconAVM ging op dat moment over van verschillende systemen op één systeem en uiteraard ook weer van AFAS. Mijn werkzaamheden bestonden daarbij voornamelijk uit het inrichten van Profit Windows en Insite voor alle onderdelen. Fiscaal was net live met CRM. Financieel, Projecten en Ordermanagement werd door AFAS ingericht en ik hield mij bezig met de volledige HRM en Payroll implementatie, inclusief de conversie. In deze rol leerde ik goed begrijpen wat AFAS doet voor en met de klant. Het gaat verder dan enkel een inrichting opleveren. Doordat ik applicatiebeheerder was, was het ook mijn taak om mijn toenmalige collega’s die blanco in de software stapten, wegwijs te maken. Daardoor heb ik verschillende rollen mogen vervullen. Zowel de AFAS consultant, de partner en de klant. Verhelderend kan ik je zeggen! Het mooie van het werken bij AcconAVM was dat je van begin tot eind bij het proces betrokken was. Je kan vooraf alles bedenken, maar met 40 kantoren, waren er 40 processen. Op een gegeven moment ging het proces naar een rustmodus. De belangrijkste zaken waren ingericht. De hectiek veranderde in controle en er ontstond een bepaalde relaxstand. Vragen van medewerkers werden sneller beantwoord en processen werden inzichtelijker.En toen kwam Simplex op je pad

Op dat moment kwam Roy (ik kende Roy en Leobart nog van mijn tijd bij AFAS) om de hoek kijken. Hij vertelde over Simplex; een bedrijf dat alles behalve in de relaxstand staat. Van het één kwam het ander en zo zit ik hier nu een blog te schrijven over mijn eerste tijd bij Simplex.

 

Simplex doet mij erg denken aan het AFAS waar ik ben begonnen. Het pionieren, bouwen, samen groeien en het neerzetten van een bedrijf en dat met zijn allen. Simplex is een mooie, dynamische organisatie en heeft in zeer korte tijd een flinke groei gemaakt. Maar ook is er ruimte en kansen voor ontwikkelingen.Het pionieren, bouwen, samen groeien en het neerzetten van een bedrijf en dat met zijn allen.

Als Senior-consultant heb ik het voorrecht om de ‘jonge garde’ consultants bij de hand (niet letterlijk in dit COVID-tijdperk uiteraard) te nemen en hen te zien groeien. Ook vind ik het geweldig om te zien dat klanten groei doormaken en zich verder ontwikkelen. We mogen de klant leren fietsen met de software van AFAS; welke keuzes kunnen zij maken en wat zijn de gevolgen van die keuzes. Wat een gave uitdaging om voor iedere klant een uniek pakket samen te stellen zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de mooie software! En dan komt met het fietsen het “loslaten”. De klant is zelfstandig. Nu komt de coaching in het fietsen. Samen ontwikkel je een plan waarmee de klant het beste uit zichzelf (de organisatie) kan halen. Dat is toch geweldig?! Om mezelf scherp te houden, heb ik thuis ook een goede graadmeter zitten in de vorm van mijn vriendin. Zij werkt in de zorg en werkt ook met de software van AFAS. Waar ik kan lezen en schrijven met AFAS, heeft zij op haar beurt soms problemen met AFAS. Dit is zonde, want dat is absoluut niet nodig. Het mooiste vind ik om dat soort klanten te begeleiden naar een makkelijke manier van werken met AFAS. In alles wat ik vandaag de dag doe, denk ik vaak aan haar. Als ik iets zou inrichten…..zou het voor haar duidelijk zijn? Is een profiel/proces duidelijk? Weet de werknemer wat er verwacht wordt en is de verwachting van de medewerker net zo? Doordat de software van AFAS zich door blijft ontwikkelen, kan je -hoeveel ervaring je ook hebt- jezelf ook blijven ontwikkelen. Zo wordt het werk nooit saai en dat is een hele fijne garantie. Binnen Simplex is er ook nog voldoende ruimte om mijzelf door te blijven ontwikkelen. Zo heb ik nog weinig ervaring opgedaan in het onderwijs, daar zou ik mij ook nog wel eens volledig in willen verdiepen.

Is er nog iets wat je andere mee wilt geven?

Mocht jij net als ik veel ervaring met AFAS hebben of die ervaring juist op willen doen, maar twijfel je om de stap te zetten naar Simplex? DOEN! Je ziet anderen en jezelf groeien en dat is zo’n prachtig gevoel. Kennisdelen is het mooiste dat er is en dat gebeurt op regelmatige basis. Verder zou je die stap alleen al voor de gouden sfeer bij Simplex moeten zetten. Er is ruimte voor de mens. Even je koppie leeg maken en de sportieve strijd aan gaan tijdens een tafeltennistoernooi, padellen na werktijd, gamen of darten. De balans is geweldig, er heerst een frisse dynamiek binnen de club en iedereen heeft elkaar nodig. Geweldig!Net als Alwin ook klaar voor volgende stap?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring