Financiële jaarovergang en optimalisatie

Lees verder

We leven in een tijd waar alles supersnel gaat. Waar vandaag nog voorop gelopen wordt in het gebruik van de software, lopen we morgen weer achter. Het is niet erg als je niet 100% geoptimaliseerd en in controle bent. Het onderhouden en optimaliseren van jouw AFAS omgeving is en blijft een continu proces en het houdt de uitdaging van het beter doen erin.

Leren van je fouten

Ieder jaar wordt er weer geleerd van het voorgaande jaar, op basis daarvan maken we de keuzes voor de toekomst. Bijvoorbeeld een verbeteringsslag in een proces in AFAS die ervoor zorgt dat jij efficiënter werkt. De keuzes op korte termijn komen vaak ook voort uit de lessen die we opdoen van voorgaande perioden binnen het jaar. Hierdoor wordt er aan verschillende knoppen gedraaid om werkzaamheden in de actie soepeler te laten verlopen, zoals verbeterde workflows voor snellere afhandeling van documenten of meer inzicht door middel van het maken en optimaliseren van rapportages en analyses.

Betere processen in AFAS zorgen voor meer inzicht

Inzichten ontstaan vaak op momenten van bezinning wanneer er meer rust in de tent is, meestal aan het einde van de zomer tot en met Q4. De ervaring aan onze kant leert dat de meeste aanvragen voor het optimaliseren van AFAS dan ook in Q4 binnenkomen, een hele leuke tijd voor ons in de adviserende en ondersteunende rol. Samen kijken we naar de wensen en bespreken we wat er mogelijk is in Q4. We kunnen jou helpen door regelmatig inzicht te bieden in de financiële administratie, zodat je het jaar goed kunt afsluiten en het nieuwe jaar fris kunt beginnen.

Goed voorbereid het nieuwe boekjaar in

Wat altijd de rode draad is in alle beslissingen die genomen worden, het goed afsluiten van het financiële boekjaar. Uiteindelijk draait het erom dat we ieder jaar weer een mooi sluitende balans- en dito resultatenrekening hebben, waar een vlekkeloos mooi dossier van gemaakt kan worden door de accountant. Daar worden financials nou eenmaal heel gelukkig van 😁! Het ideaal is om op 2 januari op de grote knop te drukken waarmee er groen licht komt voor de accountant om het dossier en de jaarrekening op te stellen. Simplex kan jou helpen in de voorbereiding van 2024 zodat er meer ruimte ontstaat om weer lekker door te pakken in het lopende boekjaar.Simplex kan jouw financiële afdeling helpen

Wanneer jullie financiële afdeling gebruik maakt van de module Financieel in AFAS en hulp kan gebruiken met een soepele jaarovergang en het uiteenzetten van plannen voor de toekomst? Laat mij het weten, wij kunnen echt helpen!

Hulp nodig bij Financieel in AFAS?

Neem contact met ons op Neem contact met ons op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring