Hoe Maries zich blijft ontwikkelen binnen Simplex

Lees verder
"Natuurlijk was er wel een drempel om weer opnieuw te gaan beginnen aan een opleiding. Het was daarom erg fijn dat ik op rustige momenten bij Simplex aan de slag mocht voor mijn opleiding, dat scheelt een hele hoop avonden studeren"

Binnen ons payroll team hebben de meeste medewerkers een afgeronde PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) opleiding. Hoewel deze PDL-opleiding de volledige basis omvat waarmee de dagelijkse werkzaamheden als salarisadministrateur kunnen worden verricht, hebben een aantal medewerkers er ook nog eens voor gekozen de verdiepende VPS-opleiding te doorlopen. Maries is één van deze knappe koppen. Hij neemt je graag mee in het hoe en wat rondom de VPS-opleiding.  

‘’In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het werken in de payrollbranche. Een belangrijke keuze die je moet maken als je in deze branche werkt, is of je naast je PDL een Vakopleiding Payroll Services (VPS) wilt behalen. Omdat ik mijn PDL al op zak had, speelde de gedachte om voor VPS te gaan al langer. Uiteraard komt er altijd van alles tussendoor, maar gelukkig was het geschikte moment om voor mijn VPS te gaan dan toch daar.  

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een opleider uitgezocht die mij aansprak en ben van start gegaan. Al snel werd mij duidelijk dat de verdieping die ik zocht, zeker te vinden is in de VPS-opleiding. De opleiding is opgebouwd uit vier modules die ieder een belangrijk gedeelte van de werkzaamheden als salarisadministrateur beslaat. De modules die je doorloopt zijn: arbeidsrecht; communicatie; loonheffingen; personeel en opleiding;

Het verschil tussen PDL en VPS

Het grote verschil met PDL is vooral dat VPS nog meer vakinhoudelijk is. Waar je bij PDL een bepaalde loonheffing toepast op een situatie, ga je bij VPS eerst op zoek naar de wetgeving die van toepassing is en de reden achter deze wetgeving. Ik vind het ontzettend interessant om erachter te komen waarom we dingen doen zoals we ze doen in de payroll branche.  

Een ander groot verschil dat mij ergens wel verraste, zat hem in de communicatie. In de VPS-opleiding wordt veel meer gewerkt aan de soft skills die je tegenwoordig -zelfs- als salarisadministrateur nodig hebt. Het was een welkome verassing dat er zelfs met rollenspellen en slechtnieuwsgesprekken werd geoefend. Het stoffige imago heeft plaatsgemaakt voor (jonge) frisse salarisadministrateurs.  

Natuurlijk was er wel een drempel om weer opnieuw te gaan beginnen aan een opleiding, zeker omdat ik wist dat er genoeg uitdagingen in de opleiding zitten. Het was daarom erg fijn dat ik op rustige momenten bij Simplex aan de slag mocht voor mijn opleiding, dat scheelt een hoop avonden studeren en op deze manier was het erg goed te doen.  

Tot slot

Tot slot wil ik benadrukken dat de keuze voor een opleiding vooral afhangt van je eigen interesses en ambities. Of je nu voor een VPS- of PDL-opleiding kiest, beide zijn goede basisopleidingen die je helpen bij het uitvoeren van je werkzaamheden in de payroll branche. Als je net als ik meer wilt weten en jezelf verder wilt ontwikkelen, dan raad ik je zeker aan om ook de VPS-opleiding te overwegen!’’

 

Heb jij ook interesse in het volgen van een VPS- of PDL-opleiding? Simplex wil (nieuwe) medewerkers hier graag in faciliteren. Dus twijfel niet en neem voor contact op via thijs@simplex.nl. Wil je misschien nog meer inhoudelijke vragen stellen over de VPS-opleiding of over het werken als salarisadministrateur? Neem dan vooral even contact op met onze Maries via maries@simplex.nl

Ook werken en leren bij de leukste AFAS partner van Nederland?

Kom bij ons werken! Kom bij ons werken!
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring