Planten en Simplex identiteit op het kantoor

Lees verder

Van kil oranje en paars, naar zwart, groen en gezellig!

Nog voor mijn eerste werkdag bij Simplex, was al duidelijk waar mijn focus de eerste periode op zou liggen. Het laten vervangen van het oranje en paarse tapijt, de oranje bureaustoelen herstofferen en, last but zeker not least, het plaatsen van planten en bloemen stonden hoog op het lijstje. We waren ervan overtuigd dat het belangrijk is om de identiteit van Simplex terug te laten komen op ons nieuwe kantoor. En we hadden gelijk. De kleuren van Simplex, de potten en planten zorgen voor een goede, ontspannen sfeer en de juiste uitstraling. Het vervangen van tapijt en het herstofferen van bureaustoelen zijn geen vaardigheden die ik bezit en moesten we daarom uitbesteden. Maar het uitzoeken van potten en planten konden we toch wel zelf? Toch bleek dit nog best lastig te zijn voor een compleet kantoor. Een normaal gesproken eenvoudig bezoekje aan een tuincentrum voor inspiratie en ideeën zat er niet in helaas met de sluiting van de winkels. Online een goede inschatting maken van de formaten en hoeveelheden van de potten en planten is niet makkelijk, nog niet gesproken over een goede samenstelling. Ook ontstonden er al snel vragen. Hoeveel potten en planten hebben we nodig, hoeveel potgrond sluit daar bij aan en wat is een mooie afwerking? Ook in welke mate een plant zorg nodig heeft is een belangrijke factor die heeft meegespeeld bij de keuze van de planten. Daarnaast leveren planten op kantoor veel voordelen op dus we vonden het belangrijk dat er goede en logische keuzes werden gemaakt. Dat is de reden dat we Nelleke van Bloomed uit Barneveld hebben benaderd. Op basis van onze wensen en haar eigen kennis en ervaring heeft zij prachtige potten en planten geleverd.    

1. Luchtzuiveraars

De lucht op kantoor kan erg ongezond zijn. De combinatie van vervuiling van onder andere computers en printers door het uitstoten van stoffen, de droge lucht door het gebruik van airco en verwarming en onvoldoende ventilatie veroorzaken dit.

Planten op kantoor zorgen voor een betere kwaliteit van de lucht door de zuiverende werking. Ze zetten CO2 om naar zuurstof en dat proces zorgt er ook voor dat schadelijk stoffen uit de lucht worden gefilterd. Ongemerkt maken planten het dus veel aangenamer voor jou op kantoor!



2. Creativiteit, productiviteit en concentratievermogen

Uit onderzoek is gebleken dat door de aanwezigheid van maar één plant op kantoor de creativiteit en productiviteit al toe neemt. Naar verwachting schijnt dit puur te komen door het rustgevende effect wat planten hebben. Als je je goed voelt, komt er meer ruimte in je hoofd vrij en voila, dan komen de ideeën vanzelf los! En door de schonere luchtkwaliteit en het feit dat een groene omgeving zorgt voor een ontspannen mind, stijgt ook het concentratievermogen.



3. Stressniveau

Om verder door te gaan op de ontspannend mind; door groen om je heen blijk je je meer tevreden en gezonder te voelen. Het stressniveau daalt daardoor.



4. Akoestiek

In grote ruimtes, vooral met een betonnen vloer, is de akoestiek niet altijd optimaal en zal je daar wat oplossingen voor moeten bedenken. Laten planten nou naast een luchtzuiverende functie ook akoestische functie hebben. Ze absorberen geluidsgolven en zijn daarom nog een extra reden om je kantoor gezellig groen te maken!

Nu is het nog zaak dat we ervoor zorgen dat de planten een gelukkig leven bij ons krijgen, maar als we ze net zoveel liefde en aandacht geven als aan onze klanten dan moet dat helemaal goedkomen! <3



Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring