Rik aan het woord

Lees verder

Wat zijn je werkzaamheden bij Simplex?

Momenteel ben ik werkzaam als consultant en ben ik mijn eerste stappen aan het zetten als projectleider. Zowel als consultant en projectleider is het belangrijk om continu scherp te zijn op wat de klant bedoelt & wilt, wat het beste voor de organisatie is en wat er kan in AFAS. Naast deze werkzaamheden hou ik mij ook graag bezig met het bedenken van interne projecten die ervoor zorgen dat onze eigen processen nog beter lopen!Waarom ben je bij Simplex gaan werken?

Na mijn studie was ik op zoek naar een bedrijf waar ik van meerwaarde kan zijn, dus niet alleen door mijn ‘werk’ uit te voeren maar ook door bij te dragen aan het opbouwen van een strakke organisatie. Simplex was bijna een half jaar oud toen ik erover hoorde en niet veel later zat ik met Roy en Leobart aan tafel. Direct merkte ik dat er een leuke sfeer heerst binnen Simplex. Allereerst door de humor en zakelijke maar toch ook wel informele sfeer. Ondanks dat er toen nog maar vijf collega’s werkte voelde het voor mij vrij snel vertrouwd aan. Daarnaast vind ik AFAS een boeiend ERP pakket. Kijkend naar de laatste jaren heeft AFAS zich ontzettend sterk ontwikkeld op het gebied van ERP. De stappen die AFAS zet (ook nu) zijn gigantisch en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Samenvattend was het voor mij een makkelijke keuze door de cultuur, het bedrijf en de dynamische markt waar wij als Simplex zijnde in actief zijn.Na mijn studie was ik op zoek naar een bedrijf waar ik van meerwaarde kan zijn

Wat vind jij het leukste aan je werk als Consultant en Projectleider?

Dat je elke dag ‘een kijkje in de keuken’ krijgt bij verschillende ondernemingen, hierdoor krijg je veel dingen mee op de werkvloer en over de werkvloer. Daarnaast vind ik het leuk dat geen een dag hetzelfde is en dat je bij elk traject weer nieuwe klanten ontmoet met hun eigen verhaal. Daar leer ik veel van!Wat zijn de minder leuke dingen aan Consultant zijn?

Dat je niet dagelijks je collega’s face-to-face spreekt maar stiekem is dit best een voordeel! Wanneer je elkaar namelijk wel spreekt maakt dit het extra gezellig. Daarnaast is overwerken natuurlijk niet altijd even leuk. Het werk is zo ingepland dat het niet nodig is om over te werken maar het kan altijd een keer voorkomen. Je hebt dit zelf in de hand.Wat zijn de grootste uitdagingen binnen jouw werkveld en hoe ga je hiermee om?

In zijn algemeenheid is dit natuurlijk ‘verwachtingsmanagement’. Hoe ga je ervoor zorgen dat de klant tevreden is met zijn ERP pakket terwijl er afgeweken wordt van ‘oude’ werkwijze? Hoe zorg je ervoor dat er voldoende draagvlak is voor deze verandering? Dat zijn de grootste uitdagingen. Voor mij persoonlijk zou ik zeggen: nog meer kennis opdoen over de toepassingen die er zijn binnen AFAS.Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Rik?

© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring