Robertino aan het woord: mijn werk voelt als een hobby

Lees verder

“In het begin vroeg ik me vaak af of alle functies van AFAS wel zo nodig waren, wat ik ermee moest en vooral waarom ik hier nou iets mee moest. Nu lees ik in het weekend en in de avonduren soms zelfs handleidingen van AFAS, omdat ik iedere keer weer positief verrast ben door alle functionaliteiten en mogelijkheden die de software van AFAS te bieden heeft. Vooral het bedenken van passende oplossingen voor klanten waarvan je eerst dacht dat deze niet mogelijk zouden zijn, geeft een enorme boost aan positieve energie. Hierdoor is het werken als consultant een leuke hobby of misschien wel een beetje een verslaving geworden haha….” Zo kan het blijkbaar lopen, vertelt onze financieel consultant Robertino.

Vanuit zijn studie bedrijfseconomie, heeft Robertino zich binnen verschillende organisaties op de interne financiële processen gericht. Dat vond hij altijd al erg interessant, maar er miste toch nog iets. Toen zijn toenmalige werkgever ging werken met AFAS, kwam Robertino voor het eerst in aanraking met de software van AFAS. Van liefde op het eerste gezicht was absoluut geen sprake. Hij was tevreden met het softwarepakket dat zijn toenmalige werkgever tot dat moment gebruikte en vroeg zich af wat al die extra functionaliteiten voor zin hadden. Met een gezonde dosis tegenzin begon hij samen met de AFAS consultant aan de inrichting van de software en daarmee met de kennismaking met AFAS. Ook tijdens de implementatiefase was de klik met AFAS er nog niet. ‘Je bent op dat moment zo druk met alle conversiewerkzaamheden en de inrichting, waardoor je nog geen enkel idee hebt welke functionaliteiten en gemakken er daarna uit zullen rollen. In mijn geval veranderde alles na de livegang van onze toenmalige AFAS omgeving. Toen ontstond de liefde voor AFAS en kreeg ik steeds meer plezier in het ontdekken van alle functionaliteiten die AFAS te bieden heeft. Doordat ik zo intensief betrokken was tijdens de implementatiefase kon ik na de livegang eventuele verbeteringen zelfstandig doorvoeren en de gemaakte inrichting op die manier verder optimaliseren.’ Dat Robertino niet direct enthousiast was over de overgang naar AFAS, maakt dat hij zich goed kan inleven in de spanning en de ongemakken, die gepaard gaan met de overgang naar een nieuw software pakket.

Vanaf het moment dat Robertino de connectie kon maken tussen zijn interesse voor financiële processen en de software van AFAS, is hij zich daar met name op gaan richten. De module  ‘Financieel’ is niet de meest bekende module binnen de AFAS software, maar kan enorm veel gemak voor de gebruiker opleveren. Het fijne is dat -hoewel het niet de meest besproken module is- AFAS wel steeds blijft door ontwikkelen op het gebied van de financiële functionaliteiten.

Zo heeft AFAS in de loop van 2021 een nieuwe functionaliteit gelanceerd, waarvan Robertino vindt dat dit vaker gebruikt zou moeten worden in zijn branche; de afsluiting van een financiële periode. De afsluiting van de financiële periode is vaak een stressvol en periodiek terugkomend iets. Met name binnen grote organisaties gaat de snelheid van deze afsluiting vaak voor op de nauwkeurigheid, terwijl grote beslissingen wel worden gebaseerd op de financiële cijfers, die moeten gewoon kloppen. Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk eenmalig een ‘checklist’ in een draaiboek te zetten, welke vanaf dat moment bij iedere periodeafsluiting kan worden geraadpleegd. Zo wordt niets vergeten, wordt in het logboek bijgehouden welke checks zijn doorlopen en is de klant er zeker van dat de financiële kant van de onderneming kloppend is.

Vraag jij je af of deze nieuwe functionaliteit jouw processen kan optimaliseren? Neem vooral eens contact op met Robertino. Ook voor vragen over de andere functionaliteiten van AFAS kan je natuurlijk bij hem terecht!

Klaar voor de volgende stap in je loopbaan?

Neem contact met ons op Neem contact met ons op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring