Ruben aan het woord: Je bent een echte duizendpoot en dat vind ik het leukste dat er is.

Lees verder

Zou je jezelf willen voorstellen?

Mijn naam is Ruben van Doornspek, 26 jaar oud, trotse eigenaar van een mooi appartement in Veenendaal en gelukkig met mijn vriendin. Ik ben een echte sportfanaat en in mijn vrije tijd ben ik dan ook veel te vinden in de fitness. Graag breng ik tijd door met mijn vrienden, maar ook mijn werk zie ik als een soort hobby. Daarover wil ik je natuurlijk graag meer vertellen.Hoe ben je binnen dit vakgebied terechtgekomen?

Nadat ik mijn opleiding Human Resource Management had afgerond, ben ik blijven werken bij het bedrijf waar ik mijn stage heb gelopen. Binnen de HR is er de kant die gericht is op het persoonlijke en menselijke gedeelte binnen een organisatie, maar er is ook de kant van de processen en het financiële gedeelte van de personeelszaken. Al snel merkte ik dat met name de salarisverwerking voor mij de kers op de taart was voor wat betreft de personeelszaken. Ik denk dat dit komt doordat je op dat moment pas echt ziet wat werknemers als beloning ontvangen voor hun harde werken. Ook de AFAS software die door mijn vorige werkgever werd gebruikt voor onder andere deze salarisverwerking sprak mij erg aan. Ik vond het interessant hoe die processen precies in elkaar staken.

 

 

Helaas merkte ik dat mijn enthousiasme over de software en salarisverwerking wat werd tegengehouden, doordat ik iedere keer hetzelfde trucje moest uitvoeren. Op dat moment kwam het idee bij mij naar boven dat het wellicht de perfecte stap zou zijn om deze salarisverwerking te gaan verzorgen voor verschillende soorten bedrijven, zodat ik zou worden uitgedaagd en niet iedere dag hetzelfde moest doen.‘’In eerste instantie was ik wel een beetje overdonderd toen ik bij Simplex binnenstapte. Er liepen mensen rond met zóveel AFAS ervaring.’’

Hoe ben je met Simplex in aanraking gekomen?

Van het één kwam het ander. Roy kende ik al, omdat hij de implementatie van de AFAS software bij mijn vorige werkgever had begeleid. Een leuk weetje is dat mijn Simplex collega Tijmen de hele inrichting toen heeft verzorgd.

 

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Roy in de hoop dat er een geschikte functie bij Simplex voor mij zou zijn. Ik mocht op gesprek komen! Ik kwam bij Simplex binnengewandeld en al snel merkte ik dat dit anders was dan de hardcore payroll bedrijven waar ik in de tussentijd ook al eens op gesprek had mogen komen. Hier waren geen grijze muizen, maar echte mensen die passie hebben voor hun vak. Gelukkig was de klik wederzijds en zat de payroll afdeling met bakken werk. Ik mocht dus aan de slag.

 

Ik vond het best wel even spannend of ik wel genoeg ‘body’ (en dan niet van de sportschool) had voor deze nieuwe functie. Ik had immers alleen maar ervaring in ’het trucje’ van mijn oude werkgever. Voor mijn gevoel kende ik alleen nog maar het topje van de ijsberg en de hele massa moest nog komen. In eerste instantie was ik daarom ook wel een beetje overdonderd toen ik bij Simplex binnenstapte. Er liepen mensen rond met zóveel AFAS ervaring. Maar al heel snel werd mij duidelijk dat de sfeer binnen Simplex je bijna dwingt om met vragen naar collega’s toe te stappen en de korte lijntjes die er zijn als het nodig is de hele dag door te gebruiken. Al snel voelde ik me als semi AFAS groentje thuis binnen Simplex.Hoe heb je de eerste periode ervaren?

De eerste twee maanden waren echt wel aanpoten en een uitdaging, iets waar ik juist heel veel zin in had. De software eigen maken en steeds meer van die grote onbekende massa ontdekken. Gelukkig merk je dat collega’s enthousiasme en energie halen uit het helpen van nieuwe collega’s, kennis delen is de standaard bij Simplex.

 

Inmiddels ben ik nu bijna 6 maanden werkzaam bij Simplex en zijn mijn werkdagen super gevarieerd. Ik ben veelal bezig met vragen van klanten, het verwerken van mutaties, looncomponenten en het geven van fiscaal advies. Je bent een echte duizendpoot en dat vind ik het leukste dat er is, lekker graven en oplossingen voor de klant vinden.Waarom moeten mensen bij Simplex komen werken?

Collegialiteit staat op nummer 1 en dat is vanaf het eerste moment duidelijk. Er lopen mensen met bakken ervaring rond, maar ook mensen die nog wat minder kennis hebben, zoals ik dat in de eerste maanden ook had. Het is de ideale werkplek om kennis te vergaren, omdat de lijntjes binnen Simplex zo kort zijn. Ik kijk ernaar uit nieuwe werknemers ook weer verder op weg te gaan helpen.Benieuwd wat Ruben voor jullie organisatie kan betekenen?

Neem contact op Neem contact op
© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring