Wat onze Technisch Consultant voor jou kan betekenen

Lees verder
Mijn doel is om repeterende processen zover mogelijk te automatiseren.

Als Technisch Consultant houd ik me bezig met optimalisaties van processen, maar dan vooral op technisch gebied. Mijn doel is om repeterende processen zover mogelijk te automatiseren. Om maar even een voorbeeld te geven: Elke dag moet er een import gedraaid worden om de uren uit een ander pakket te importeren met een CSV bestand. Elke dag opent iemand ’s ochtends dat CSV bestand, past een paar dingen aan voor het importeren in Profit, en draait een import. Degene die dit doet is daar een half uur mee bezig. Dat is zonde van je tijd.

Voorbeeld van een mogelijk oplossing: Door middel van een macro in Excel wordt de aanpassing op het CSV bestand automatisch uitgevoerd. Dit bouw ik voor je, of ik denk mee over hoe je dit zelf kan doen. Door middel van de AFAS Remote wordt het importbestand automatisch geïmporteerd. Degene die dit moet doen hoeft alleen een programma te starten en alles gaat automatisch. Tijd die het kost: 1 minuut

Een nog mooiere oplossing zou zijn om een automatische koppeling te hebben, zodat je helemaal niets meer handmatig hoeft te doen. Ook dat is iets wat ik kan bouwen voor je. Op die manier voorkom je handmatig werk, of dat het vergeten wordt. Ben je nou zelf technisch en handig met Excel, dan kan je dit ook wel zelf. Maar soms is het handig als er even iemand meekijkt met een frisse blik, en die weet wat er mogelijk is met AFAS.

Repeterende taken laten automatiseren?

© 2024 Simplex Consultancy Algemene voorwaarden Privacy verklaring